Simon Zoetebier PTer, Leefstijl & Vitaliteit Coach en Gewichtsconsulent
Laat mij de start zijn voor een gezond, energiek en uitgebalanceerd leven.
 
 
 

Boxercise Instructeur

De Nederlandse Boksbond timmert aan de weg met een nieuw concept. ‘Boxercise’ is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en supereffectief te werken aan ‘boksing/kickboksing skills, ook buiten de traditionele boksvereniging. Is Boxercise het antwoord waarmee de bond boksen laagdrempelig maakt en maatschappelijke betekenis en een positief imago geeft?

Vechtsport wordt steeds populairder. Van jong tot oud wordt men aangetrokken door boksen als work-out in de gym, als extraatje in het fitnesscentrum of als warming up of cardiotraining naast het sporten. Bij Simon Zoetebier Personal Trainer wordt boksen/kickboksen gecombineerd met verschillende trainingsvormen.

Vechtsport voor risicogroepen

Boksen/kickboksen helpt mensen gezonder en weerbaarder te worden. De Boksbond gaat samenwerken met Boxercise om beginnende boksers technisch goed en veilig de basisbeginselen te leren. Met Boxercise leert Simon Zoetebier Personal trainer de basistechnieken van het boksen/kickboksen om zo de veiligheid en de effectiviteit voor de sporters te garanderen. De boksbond heeft de door haar opgeleide bokstrainers in een vijfdaagse train-de-trainer-cursus opgeleid als mastertrainers van dit concept.

Iedereen kan boksen

Ook steeds meer vrouwen ontdekken het boksen/kickboksen. Voorheen was dit ondenkbaar, boksen/kickboksen was alleen voor mannen en de bokscultuur sprak vrouwen niet aan. De boks/kickbokssport is inmiddels populair geworden bij vrouwen dankzij role models als Lucia Rijker en meer recent door Nouchka Fontijn die met haar zilveren medaille een fantastische prestatie leverde tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016. Dankzij deze vrouwen zijn andere vrouwen nieuwsgierig geraakt naar het boksen en zijn meer vrouwen gaan trainen. 


Proefles

Wil je een keer deze Boxercise training meemaken, vraag dan een proefles aan en laat ik je zien wat er allemaal mogelijk is.