Simon Zoetebier PTer, Leefstijl & Vitaliteit Coach en Gewichtsconsulent
Laat mij de start zijn voor een gezond, energiek en uitgebalanceerd leven.
 
 
 

Nieuw in Hardenberg, EMS training met een eigen TEC Suit.
30 min EMS training staat gelijk aan 2 uur intensief sporten.

Wat is EMS training? 

EMS staat voor elektro musculaire stimulatie (elektrische spierstimulatie). Het is een trainingsmethode die gebruikmaakt van elektrische impulsen om grote spiergroepen te activeren en te versterken.

EMS-training is een opkomende en veelbelovende trainingsmethode die in rap tempo aan populariteit wint binnen de sportbranche.
De groeiende interesse in deze trainingsvorm is te danken aan de indrukwekkende effectiviteit en efficiëntie die het biedt op het gebied van spierontwikkeling en algehele fitheid, 30 minuten EMS training staat aan 2 uur intensief sporten,
Door middel van elektrische impulsen die spiersamentrekkingen produceren, kunnen sporters effectiever resultaten behalen dan met normale krachttraining, wat deze manier van trainen bijzonder aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan sporters.
EMS-training maakt het mogelijk om intensieve, full-body workouts te voltooien in een fractie van de tijd die men normaal gesproken aan reguliere krachttraining in een sportschool kwijt is.
Hierdoor sluit het perfect aan bij de behoeften van de moderne, drukbezette fitnessliefhebber.

Hoe werkt EMS training?
Tijdens een EMS-training draagt de deelnemer een speciaal TEC Suitpak met elektroden. Dit TEC Suitpak stuurt elektrische impulsen naar de spieren via de elektroden.
Deze impulsen stimuleren de spieren op een manier die vergelijkbaar is met de signalen die ze ontvangen van onze hersenen via het zenuwstelsel tijdens normale lichamelijke activiteit.
Hierdoor trekken de spieren samen, wat resulteert in een intensievere training dan bij traditionele krachttraining. Ook worden hierdoor de dieper gelegen spieren bereikt.

Hieronder volgt een overzicht met de voordelen wanneer je een EMS Suit gebruikt:
Je huurt je eigen TEC Suit
Via het moederbedrijf SYMBIONT huur jij je eigen TEC Suit voor 22,90 euro per maand, deze perioden is minimaal 3 maand, na deze periode kan de TEC Suit retour gestuurd worden als je er mee wilt stoppen.

Kortere en efficiënte trainingssessies
EMS-training is bijzonder effectief in het leveren van resultaten in een korte tijdsperiode. Een EMS-sessie duurt meestal gemiddeld slechts 30 minuten, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen met een druk schema.
Ondanks de kortere duur, kan EMS-training dezelfde of zelfs betere resultaten opleveren dan langere, traditionele krachttraining.

Spieropbouw en krachttoename
Verschillende onderzoeken tonen aan dat EMS bij zowel getrainde sporters als bij ongetrainde sporters verschillende vormen van kracht kan verbeteren. Denk hierbij aan spierkracht, maximale kracht, explosieve kracht, sprongkracht en het sprintvermogen.
EMS kan dus bijdragen aan een betere fysieke prestatie, zowel in het dagelijks leven als in sportieve activiteiten.


Vetverbranding en gewichtsverlies
EMS-training verhoogt de stofwisseling en calorieverbranding, wat kan leiden tot gewichtsverlies en vetverbranding.
In combinatie met een gezond dieet en levensstijl, kan EMS-training bijdragen aan een slanker en strakker lichaam.

Verbetering van houding en flexibiliteit
Door het versterken van de spieren rond de wervelkolom en gewrichten, kan EMS-training helpen bij het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit.
Een betere houding en grotere flexibiliteit kunnen het risico op blessures verminderen en de algehele bewegingskwaliteit verbeteren.


Rehabilitatie en blessurepreventie
EMS-training kan worden ingezet als onderdeel van een revalidatieprogramma na een blessure of operatie.
Het helpt bij het versterken van verzwakte spieren en het herstellen van mobiliteit, zonder overmatige belasting van gewrichten en pezen.
Bovendien kan het bijdragen aan het voorkomen van toekomstige blessures door het versterken van spieren en het verbeteren van de stabiliteit van gewrichten.


Voor wie is EMS training geschikt?
EMS training is geschikt voor een breed scala aan mensen, ongeacht leeftijd, geslacht of sportniveau. Denk bijvoorbeeld aan:
• Mensen met een druk schema die op zoek zijn naar efficiënte en effectieve trainingen.
• Sporters die hun prestaties willen verbeteren of hun trainingsroutine willen aanvullen.
• Mensen die willen afvallen en hun lichaamssamenstelling willen verbeteren.
• Individuen die herstellen van een blessure of operatie en hun revalidatieproces willen ondersteunen.
• Senioren die hun spiermassa en kracht willen behouden of verbeteren.
• Ongetrainde en beginnende sporters