Simon Zoetebier PTer, Leefstijl & Vitaliteit Coach en Gewichtsconsulent
Laat mij de start zijn voor een gezond, energiek en uitgebalanceerd leven.
 
 
 

Coaching

Coaching van en bij een Burn-out.

Een huisarts of bedrijfsarts kan vaststellen of je een burn-out hebt. Normaal gesproken heeft een burn-out een gunstig natuurlijk verloop. Dit betekent dat, als je voldoende rust neemt, je klachten vanzelf minder worden. Toch is het niet behandelen van een burn-out vaak de reden waarom het zo lang duurt. Gemiddeld is iemand met een burn-out 9 maand niet in staat om te werken. Goede begeleiding helpt je niet alleen sneller herstellen, het zal ook een herhaling voorkomen. Om herhaling te voorkomen is het belangrijk om in te zien wat er voor gezorgd heeft dat je zoveel stress ervaart. Neem je teveel hooi op je vork? Ervaar je problemen op je werk? Wil je alles altijd perfect doen? Misschien is het een combinatie van meerdere factoren. Als je weet wat je klachten veroorzaakt, kun je daar een passende oplossing bij zoeken.

Coaching voor ondernemers

Ondernemer zijn geeft je een hoop vrijheden. Vergeleken met een baan in loondienst, heb je als ondernemer echter ook meer onzekerheden. Zeker kleinere ondernemers en ZZP’ers moeten vaak hard werken voor hun geld en genieten niet altijd zaken als een bonus of dertiende maand, vakantiegeld of een uitkering bij (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Daarbij werk je als ondernemer vaak veel uren en ben je verantwoordelijk voor alle facetten van je bedrijf. Dit kan zorgen voor stress. Stress die niet te hoog op moet lopen, omdat deze uiteindelijk kan leiden tot uitval. Wie zorgt er voor je wanneer je niet meer kunt werken? De coach van SZPTer kan ik ondernemers helpen met preventieve coaching en herstel na uitval door werk gerelateerde stressklachten en een burn-out.

Na de intake waarbij de ernst van je klachten zijn geïnventariseerd, stellen we samen een op maat gemaakt programma op om te werken aan de oorzaken en gevolgen van burn-out. SZPTer heeft een  programma waarin jij samen met mij als coach aan je herstel kunt werken. Door mij gerichte coaching help ik je om sneller te herstellen. Een burn-out is ook een kans en een waardevolle les die jou een nog betere ondernemer kan maken. In overleg kan ik ook coaches inzetten die een specifieke kwaliteit hebben en aan mijn organisatie gekoppeld zijn, dus alles onder 1 paraplu.

Coaching ter preventie van uitval

Waar grote bedrijven soms pas gaan investeren als er veel personeel uitvalt, kun jij je dit als ondernemer niet permitteren. Voor ondernemers en ZZP’ers is het belang nog groter om te voorkomen dat de stress zo hoog wordt dat die tot uitval kan leiden. Merk jij bij jezelf dat je niet lekker in je vel zit, last hebt van stress, vage klachten (of misschien wel duidelijke symptomen) of niet meer presteer zoals voorheen? Kom dan in actie. Door tijdig te handelen en SZPTer in te schakelen, kun je ernstigere klachten of uitval voorkomen.

SZPTer richt zich voor ondernemers en ZZP’ers vooral op een totaal pakket. Bij SZPTer snap ik wat de belangen zijn als ondernemer of zelfstandige en pas de coaching daar zo goed mogelijk op aan. Hierdoor ben ik altijd bereid om te kijken wat wij kunnen doen om zo goed mogelijk in jouw behoeften te voorzien.

Persoonlijke begeleiding

Als coach van SZPTer draait alles om een optimale persoonlijke begeleiding. Ik werk met een stappenplan voor herstel. Dit plan gebruiken ik al geruime tijd en heeft zich in de praktijk bewezen. Of het nu gaat om preventie of herstel: ik vul jouw persoonlijke plan in aan de hand van jouw uitdagingen, klachten, wensen en behoeften. Stap voor stap helpt ik je richting het behalen van je doelen. Of dit nu herstellen van een burn-out is, beter omgaan met stress, lekkerder in je vel zitten of zelfs persoonlijke groei zodat je nog beter zult presteren en je onderneming naar een nog hoger niveau kunt helpen.

Jou vitaal, gezond en gelukkig te krijgen en/of houden, is mijn doel. Met het stappenplan combineren ik wandel coaching, voeding coaches, sportcoaches en ontspanningscoaches om jou vitaal te maken en/of blijven, maar ook om als persoon te groeien. Als coach van SZPTer ben ik niet alleen een zeer ervaren coach, maar ook aan allround sparringpartner en een luisterend oor.

Coaching voor werkgevers voor herstel en preventie van ziekteverzuim

Langdurig ziekteverzuim dat wordt veroorzaakt door stress en burn-out klachten is voor bijna elke werkgever een groot probleem. Zeer veel werknemers kampen met werk gerelateerde stressklachten. Jaarlijks kampen ongeveer 16% van alle werknemers met burn-out klachten.

De werknemers die uitvallen vanwege stressklachten zijn vaak degenen die het hardst werken en op wie je het meest kunt bouwen. Voor een werkgever is langdurig verzuim erg kostbaar en in de huidige markt bijna niet in te vullen met andere werknemers. Als SZPTer zet ik me in om de werknemer zo snel en duurzaam mogelijk weer aan het werk te helpen. Investeren in coaching is niet een nieuwe kostenpost, het is een grote besparing. Preventie kan minimaal duizenden euro’s per jaar besparen.

Preventieve coaching: beter (en goedkoper) dan genezen

Als werkgever neem je wellicht al maatregelen om stress op de werkvloer en ziekteverzuim te beperken. De praktijk wijst echter uit dat dit lastig kan zijn. Preventieve coaching is een zeer doeltreffende manier om langdurig ziekteverzuim terug te dringen en kosten te besparen.

Werkgevers zien coaching voor hun werknemers vaak als extra kostenpost. De realiteit wijst echter uit dat je dit beter kunt zien als een investering. Een investering waarmee je (hoge) kosten bespaart. Onderzoeken hebben aangetoond dat de kosten van preventie door middel van coaching slechts 5% van de kosten van uitval bedragen.