Simon Zoetebier PTer en Gewichtsconsulent
Laat mij de start zijn voor een gezond, energiek en uitgebalanceerd leven.
 
 
 

Coaching

Coaching is een begeleidingstraject waarin een persoon door een coach wordt ondersteund om in een bepaalde situatie beter te functioneren of een specifieke doelstelling te volbrengen. Het hebben van plezier in de sport en het zich verder kunnen ontwikkelen in de beroepsuitoefening staat centraal.

Voor mij is een goede personal trainer iemand die verstand van zaken heeft. Communicatie is essentieel, zowel verbaal als non-verbaal. Het uitvoeren van oefeningen begint met communiceren. Het gaat dan niet alleen om ‘zenden’ maar meer om ‘ontvangen’. Belangrijk is om je in te leven. Hoe zwaar is een oefening? Wat voel je? Deze vragen zijn essentieel om een goede training te kunnen geven. Met mijn ervaring in verschillende trainingen zorg ik ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden en dat het programma ook tijdens trainingen eventueel aangepast kan worden.

Hoewel sommige trainers dit niet doen en ter plekke iets verzinnen, vind ik het belangrijk om een training goed voor te bereiden. Zodat datgene wat ik wil verbeteren zo goed mogelijk gedaan kan worden en ik niet ter plekke een combinatie van oefeningen hoef te verzinnen. Een goede voorbereiding is het halve werk… Bijkomend voordeel van het voorbereiden en opschrijven van je trainingen is dat je precies weet wat je gedaan hebt. Zo kan je bijhouden of de progressie op koers blijft.

Ik moet de reden zijn waarom iemand een personal trainer zou nemen. Mijn ervaring, inzicht, motivatie en de verschillende combinaties van mijn training onderscheiden mijzelf van andere personal trainers. Door variaties in de oefeningen, een duidelijk plan van aanpak en een goede stimulatie, wordt de klant op den duur beter. Het werkt voor de klant uitdagend en hierdoor blijf ik de klant uitdagen.